Adverteren

Adverteren in Seizoener betekent in contact komen met je doelgroep. Deze bestaat voornamelijk uit bewuste consumenten die geïnteresseerd zijn in innerlijke ontwikkeling, antroposofie en de vrijeschool in het bijzonder. Deze doelgroep streeft naar een bewuste levensstijl, waarin duurzaamheid, biologisch (dynamische) voeding, verantwoorde kleding, houten speelgoed, natuurlijke verzorging, opvoeding, gezondheid van lichaam en geest, kunst en cultuur een belangrijke rol spelen. Het natuurlijke element staat daarbij voorop.

 

In Seizoener kan landelijk of regionaal geadverteerd worden. Daardoor heb je als adverteerder de keuze om in het specifieke gebied rondom een participerende school, of landelijk zichtbaar te worden. Wil je in contact komen met de lezers van de Seizoener? Neem dan contact op met onze advertentieafdeling via advertentie@seizoener.nl of bel naar 06 15556629. Voor de regionale advertentietarieven neem je contact op met de school waar je voorkeur naar uit gaat.

Download hier de Seizoener tariefkaart

‘Adverteren in de Seizoener brengt ons in contact met een unieke,
voor ons interessante, doelgroep’

Angela van Bennekom  |  Weleda Benelux

Doelgroep

Seizoener heeft een moderne en interessante doelgroep. Deze maatschappelijke voorhoede – waaronder veel cultural crea­tives – kiest voor bewust en verantwoord leven, is doorgaans hooggeschoold en heeft een (boven-)modaal inkomen. De leefstijl is bewust – denk aan biologisch (dynamische) voeding, natuur­geneeswijzen, fair trade, natuurlijke producten en eerlijke materialen. Duurzaamheid en milieu staan hoog in het vaandel. Zingeving en spiri­tualiteit (waaronder antroposofie), ouderschap, zelf­ontplooiing, natuur, sociale ontwikkeling, muziek, cultuur en creati­viteit spelen een belangrijke rol. Op het gebied van recreatie kiest deze groep voor alternatieve bestemmingen, natuurgebieden, doevakanties, kunstzinnige en spirituele weekenden, wandelen, fietsen en kamperen.

Bereik

Seizoener is een onafhankelijk kwartaaltijdschrift, gericht op ouders en opvoeders van het vrijeschoolkind, naast andere geïnteresseerden in het vrijeschoolveld. Seizoener heeft nu 30 vrijescholen als klant. Dat is een oplage van gemiddeld 9000 exemplaren per uitgave. Omdat Seizoener ook onderdeel is van De Bewuste Leesmap, bereikt Seizoener circa 30.000 lezers per uitgave. Nederland telt zo'n 120 vrijescholen (primair, voortgezet en bijzonder onderwijs) met in totaal ruim 30.000 leerlingen en 1.500 docenten. 

Groeimarkt

De jaarlijkse aanmelding van nieuwe leerlingen, plus de doorstroming van lager naar hoger onderwijs zorgt elk jaar voor vernieuwing en verbreding van onze lezersgroep. Het aantal leerlingen per school groeit – evenals het aantal vrijescholen. Verder neemt het aantal Seizoenerscholen jaarlijks toe. Kortom, een groeiende markt.

Wisselende hartkaternen

Vrijescholen die deelnemen in Seizoener laten hun eigen schoolkrant als ‘hartkatern’ – zwart/­wit of full color vormge­geven – meedrukken met het landelijk gedeelte. Daarmee hebben zij tevens een specifiek regionaal bereik. Met het logo van de deelnemende school op de omslag van Seizoener ontstaat een gepersonaliseerde Seizoener.

Verschijningsdata 2023

Nummer Verschijnt Sluitingsdatum*
1 - 2023 21 maart 1 maart
2 - 2023 17 juni 23 mei
3 - 2023 21 september 1 september
4 - 2022 11 december 23 november

* Uiterste aanleverdatum voor de advertentie

‘Christofoor adverteert in Seizoener omdat onze prentenboeken en pedagogische titels
helemaal passen bij de lezers van dit prachtige blad’

Inge van der Ploeg  |  Directeur Uitgeverij Christofoor